Velencei-tó Szállás – Több, mint 90 szállás foglalható a Velencei-tó környékén

Velencei-tó Szállás: Nyaralók, Apartmanok, Szállodák és Vendégházak

Velencei-tó Szállás Ajánlatok
Booking.com

 

Magyarország ismert tavai a Balaton, Velencei-tó, Fertő-tó és a Tisza-tó. Legnagyobb a Balaton 594 km2 területével és ezzel egyben Európa legnagyobb tava is. Nagyságrendben második a Fertő-tó 75 km2 területével és harmadik a Velencei-tó 27,2 km2 területtel és a hozzá tartozó 10,1 km2 nádassal. A Tisza-tó területe ugyan messze meghaladja a Velencei- és a Fertő-tó nagyságát mivel 127 km2, de ez egy mesterséges tó, az ország legnagyobb ilyen tava. A Velencei-tó mélysége 1,5 m, erősen feltöltődött pusztuló tó. Kedvező földrajzi adottságainak, valamint medre szabályozásának köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan nagyon kedvelt üdülőhely. Sekély mélysége és a kellemes, napos időjárás miatt Európa egyik legmelegebb vizű tava. Vizének hőmérséklete eléri a 28 °C fokot is.

 

A Velencei-tó vize ásványi anyagokban, főleg magnéziumban és nátriumban nagyon gazdag.

Mindkettő rendkívül fontos szerepet tölt be az emberi szervezet egészséges működése szempontjából. Ebből adódóan a tó vizében való fürdőzés kitűnően felfrissíti a kimerült szervezetet és nagyban enyhíti a reumás fájdalmakat. A Velencei-tó Fejér-megyében a Velencei-hegység lábánál található, Budapest és Székesfehérvár között. A Velencei-tó vízellátását elsősorban a Vértes-hegységben eredő Császár-víz biztosítja, ami a Zámolyi medence vízgyűjtője. A tóban két mesterségesen kialakított sziget van, az egyik a Cserepes-sziget, másik pedig a Velencei-sziget. A Velencei-tó földtörténeti szempontból fiatal tó, megközelítőleg 13 ezer éve jött létre. Története során átlagosan 100 évente teljesen kiszáradt. Legutóbb 1863 és 1866 között zajlott a tó kiszáradása, amikor ugyanerre a sorsra jutott a Fertő-tó is. Néhány alkalommal azonban megtörtént a tó kiáradása is, amikor elöntötte a parti területeket, legutóbb az 1963 ban végbement tavaszi áradások idején.

 

Kikötő - Velencei-tó Szállás Ajánlatok

 

Velencei-tó Szállás» Több, mint 90 olcsó szállás a tó környékén!

 

Az 1960 -as évben szervezetten és tervszerűen kezdetét vette a Velencei-tó szabályozása. 1978 -ban a tó medrét nagymértékben kimélyítették. A mélyítés folyamán kinyert hordalékból csaknem 1 millió m3 iszap és nád felhasználásával alakították ki a Cserepes-szigetet. Később betoncölöpökkel kerítették körbe ugyanúgy mint a Velencei-szigetet. A mesterséges beavatkozások következtében a nádasok területe egyre inkább visszaszorult és a tópart csak kevés helyen maradt meg természetes formájában. A Velencei-tó egyik nevezetessége a madárrezervátum, melynek egyik jelentős lakója a bütykös hattyú. Rajta kívül élnek még ott tőkés récék, vetési ludak és vízityúkok is. A ragadozó fajok közül nagy számban fordul elő a barna rétihéja, búbos vöcsök, kanalasgém és a kékes rétihéja. Ezeken kívül élnek ott egyébb védett ragadozófajokis, mint a vaddisznó és a vidra. A növényzetet főként a gyékény, hínár és a nád képviseli.

  

A Velencei-tó környéke

A Velencei-tó környéki említésre érdemes települések Gárdony, Agárd, Dinnyés és Velence-újtelep. Ezek a települések a Gárdonyi kistérségben, a 2013 óta megalapított “Gárdonyi járásban” találhatók. A Velencei-tó Budapestről és Székesfehérvárról is jól megközelíthető akár autóval, autóbusszal vagy vonattal is. A tó és környéke egyre inkább népszerűsödő kiránduló és üdülőhellyé válik. Az évről-évre bővülő turisztikai kínálatok, lehetőségek és a Velencei-tó szállás ajánlatok egyre csábítóbbak, igéretesebbek. Természetesen leginkább a tó partján vagy éppen a vizében érdemes tölteni a nyári napokat. Azonban a Velencei-tó turizmusát működtető Térségi Turisztikai Egyesület számtalan kultúrális és sportrendezvényt szervez a odalátogatók szórakoztatására és örömére. A rendezvények során a turisták és érdeklődők felkereshetik, illetve megismerhetik a vidék kiemelkedő érdekességeit, létesítményeit.

 

Néhány információ Agárd településről

Agárd település Pálinkafőzdéje és Látogatócentruma 2007-ben épült és azóta már nagyon sokan voltak kiváncsiak ezekre a létesítményekre. Tiszta, minőségi éttermek, pizzériak és cukrászdák kínálják ételeiket, édességeiket különféle kóstolóprogramok keretében is. Helyi specialitás a “Kemencés Teki” kenyérlángos télen-nyáron fogyasztható igazi finomság. A borászati üzemben pincei borkóstolásra invitálják a vendégeket. Híres az agárdi méhészet, ami kiváló minőségű termelői mézet, propoliszt, virágport és gyógyfüves mézet kínál azoknak, akik a természetes “édesítőt” helyezik előnybe.

 

Az Agárdi gyógyfürdő kellemes felüdülést kínál vendégeinek.

Agárdon található neves írónk Gárdonyi Géza szülőháza, valamint a Gárdonyi Géza múzeum. A gyógyfürdő közelében, a Velencei-tavi Galéria mellett található a híres Gárdonyi Rönkvár, ami az Egri vár kicsinyített mása és a turisták körében igen kedvelt hely. A rönkvár megközelítőleg 500 m2 területen épült fel és megtalálható benne a Dobó-bástya, valamint egy ötven méter hosszú föld alatti labirintus és egy 9 méter magas torony. Játszóházak, különféle érdekes és izgalmas rendezvények, “várcsata”, “Vitézi próbatétel” teszik felejthetetlenné az ott eltöltött időt. Gárdony érdekessége, nevezetessége a Református templom, valamint a díszkút, szobrok és emlékművek. Dinnyés település méltán büszkélkedhet a Szent-György Római katolikus templomával. Velence település látványossága az egykori gróf Wichenburg kastély és a báró Gudenusz kastély. A térségben lévő települések, mint Pázmánd, Sukoró, Pákozd ugyancsak érdemesek a turisták látogatására.

 

Velencei-tó Szállás: Szállások az alábbi tó környéki településeken

Gárdony, AgárdDinnyés, Velence-újtelep

 

 

Csodás naplemente a tónál - Velencei-tó Szállás AjánlatokA Velencei-tó kapuja üdülőhely

 

A Velencei-tó kapuja elnevezésen 2014-ben megnyílt Velencefürdő Szabadstrandja. Az ide látogató turisták és természetesen a környék lakossága igényeinek kielégítésére, teljesen egyedi és formabontó elképzelés alapján építették ki a 20 hektár területen elhelyezkedő strandot. Többféle hasznosításra alkalmas üdülési centrum, teljes kereskedelmi, szórakoztató és turisztikai központ. Csábító rendezvényekkel, kellemes sétálóutcákkal, kitűnő szolgáltásaival igazi “tengerparti” hangulatot és élményt nyújt látogatóinak a szabadstrand. A Velencei-tó térségében és strandján nyaraló, sokszor túlzsúfolt tömeg egyértelmű bizonyítéka annak, hogy jó gondolat volt ilyen magas színvonalú üdülési terület létrehozása. A Velencei-tó szállás ajánlatainkban természetesen az itt olvasható üdülőhely közelében is foglalható olcsó szállás!

 

Velencei-tó Szállás » Több, mint 90 olcsó szállás a tó környékén!
 

Magyarország leglátogatottabb turisztikai helye, üdülőparadicsoma egyértelműen a Balaton. Olcsó Balatoni Szállások Kínálata.