Mallorca Szállás Ajánlatok

Mallorca Szállás Ajánlatok

Látnivalók és Szállások Mallorcán

 

 

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete,Palma Katedrális Mallorca a Földközi tengerben, az Ibériai félszigettől keleti irányban terül el. A tengerpart hossza közel 550 kilométer, legmagasabb pontja a Puig Major 1445 méteres. Mallorca az 1960 -as évek után a nyugati országok tömegturizmusának célpontja lett. A sziget fővárosa Palma, amely egyúttal a Baleár-szigetek spanyol autonóm tartományának a székhelye. A sziget köznyelve a katalán nyelv mallorcai nyelvjárása.

 

 

 

 

 

Mallorca története néhány mondatban

 

Mallorca első lakosai i.e. 5000 körül kezdtek betelepedni. A sziget természetesen kialakult barlangjaiban éltek,
főként vadászattal foglalkoztak és tartották fenn magukat. A hosszú évszázadok alatt a sziget fokozatosan népesült be. Először a kartágóiak, majd a rómaiak hajtották uralmuk alá. A rómaiak i.e 123 -ban számos várost alapítottak Mallorcán, amit ők Balearis Majornak neveztek. Ez az időszak a sziget első virágkorának tekinthető. Jelentős fellendülés mutatkozott a szőlészet és olivatermesztés területén, de az építészet is fejlődésnek indult. Ebben az időszakban gyönyörű templomok, valamint széles utak épültek. A Római Birodalom széthullása után a mórok foglalták el a szigetet, később az aragóniak, ezzel Mallorca keresztény fennhatóság alá került. A spanyol polgárháború idején Mallorca a nacionalisták uralma alatt állt. A II.világháború után, az 1960 -as években Mallorcán nagyon gyors és látványos fejlődés indult meg. A Son San Juan repülőtér átadásával hihetetlen mértékű lehetőségek nyíltak meg a turizmus ágazatában. A szigetcsoport 1983 -ban kapott a spanyol államtól teljesjogú autonómiát. Az idegenforgalom óriási növekedését bizonyítja, hogy 1990 második felében a szigetre látogatott turisták száma közel hétmillióra volt tehető.

 

Mallorca Szállás Ajánlatok

 

Cala Millor Mallorca üdülőhely

 

 

 

Mallorca legnépszerűbb nevezetességei

 

 • Bellver Kastély: Palma de Mallorca, a tenger szintje felett 137 méterrel helyezkedik el, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész szigetre. A kastély 1311 -ben épült, a 18. és 20. század között börtön volt. Különösen
  a kemény Franco-diktatúra ideje alatt állt az egyik legelrettentőbb börtön hírében. A kastélyban ma múzeum működik.
 • La Seu-Palma Katedrális: a sziget legfőbb látványossága. Gótikus stílusban építették 1229 -től egészen 1601 -ig. A katedrális felújításában részt vett a híres építész, Gaudi is. A katedrálissal szemben áll a 14. századból származó muszlim Almudaina-palota.
 • Castell de Alaro: egy 15. században épült, ma romos vár. A várhoz egy kiadós túraút során lehet feljutni.
  A 800 méteres magasságból széttekintve 360 fokos káprázatos panoráma nyílik a tengerre és a hegyekre.
 • Arab fürdő: a sziget egyetlen olyan építménye, ami megmaradt a muszlim építészet remek alkotásaiból. Feltehetően a 11. században építették, egy muszlimfőnemes palotájának a része volt. Mára nem sok látnivaló maradt belőle, csak a főterem, ahol egykor a meleg fürdők voltak, valamint egy kisebb, téglalap alakú mellékterem. Az Arab fürdő a Cán Fontirroig kertjeiben található.
 • Cuevas de Drach-Sárkánybarlang: a sziget legszebb cseppkőbarlangja. A barlang látványossága a Martel tó, ami egyike a világ legnagyobb földalatti tavainak. 177 méter hosszú és 40 méter széles. A tavon csónakázva is meg lehet tekinteni a lenyűgöző szépségű cseppkő-alakzatokat. A barlangtúra érdekessége, hogy alatta a tavon úszó csónakon zenészek klasszikus zeneműveket adnak elő.
 • Marineland: az egyik legjobb spanyolországi delfinárium. Szórakoztató delfinshow és papagájshow várja a látogatókat. A hüllőházban anakondák, pitonok és boák is láthatók. A pingvinek, a cápák és rengeteg egyébb tengeri halfajta is a delfinárium lakói.
 • Aqualand: Európa egyik legnagyobb aquaparkja. Az aquapark számtalan, különféle nehézségi fokozatú és gyorsaságú csúszdával rendelkezik. 16 medencéje van, melyek közül néhány külön a gyermekek számára is.
 • Világítótorony: a Formentor-félszigeten lévő, Formentor-fok. Mallorca északkeleti részén található.
  A toronyhoz húsz kilométeres eléggé veszélyes autóút vezet. Az oda vezető úton található a Mirador de Colomer kilátó is. Mindkét helyről csodálatos kilátás nyílik a tájra.
 • Sa Calobra: népszerű és csodaszép öböl, Mallorca egyik legszebb helye. A kristálytiszta tengervizet 3-400 méter magas sziklák szegélyezik.
 • Es Trenc: Mallorca egyik legszebb strandja. Különösen a gyermekes családok kedvelt helye.
 • Cala Figuera: egy festői szépségű, hagyományos halászfalu. Romantikus kikötőjébe még ma is érkeznek be halászhajók. Strandja nincsen, ezért a turizmus szempontjából szinte érintetlen.
 • Platja de Palma: a palmai öböl legismertebb üdülőhelye. Tengerpartja mentén sokféle sportolási lehetőség is van. Gyönyörű éttermekkel, üzletekkel és nyüzsgő éjszakai élettel várja látogatóit.

 

Mallorcának számos csodálatos tengerparti üdülője van, melyek közül legismertebbek a Palma Nova, Cala Sant Vicenc, Cala D.Or, Magaluf és a Cala Millor.

 

 

 

 

Mallorca Szállás: 3 Kiemelt Szálláshely Mallorcán

 

GPRO Valparaiso Palace & SPA***** Mallorca Szállás  Hotel Playa Golf**** Mallorca Szállás  Hotel Palma Playa Los Cactus*** Mallorca Szállás

 

További Szállások Mallorca Teljes Területén