Madrid Szállás Ajánlatok

Madrid Szállás Ajánlatok

Látnivalók és Szállások Madridban

 

 

Madrid a Spanyol Köztársaság fővárosa, egyben az azonos elnevezésű tartomány székhelye. A város lakosainak száma 2011 -ben 3,26 millió volt, területe 607 km2. London és Berlin után az Európai Unió harmadik legnagyobb városa. A város területének több mint a felét terek és parkok alkotják. Madrid az Ibériai-félsziget közepén terül el. Európa egyik legmagasabban fekvő városa.

 

Gran Via Madrid

 

Madrid története néhány mondatban

 

A város elnevezése az arab megszállás idejéből származik, Madzsrít, a szó spanyol jelentése matriz, anyaméh.
A régészeti kutatások alapján Madrid környékén már több ezer évvel ezelőtt paleolit település volt, a Manzanares folyó bal partján. Madrid tulajdonképpeni története a mórok ideje alatt kezdődött. II.Abdar-Rahman uralkodása alatt 852 és 886 között épült fel a város falrendszere. 932 -ben II.Ramiro az arab uralkodó kirabolta és egyben leromboltatta a várost, amit a lakosok nem építettek újjá. A 13. században új lakosok települtek be a városba.
XI.Alfonz kasztíliai király 1346 -ban adott városi jogokat Madridnak.

 

Madrid Szállás Ajánlatok

 

 

 

1561 óta lett a város Spanyolország központja, de véglegesen csupán 1606 -ban vált fővárossá. A 17. században a város hatalmas fejlődésen ment keresztül. Létrejöttek a minisztériumok, a Prado, a Nyomda, a Csillagvizsgáló és a Lovarda. Kórházakat, iskolákat alapítottak, létrejött a közvilágítás és a rendőrség szervezete. 1804 -ben a várost hatalmas földrengés rázta meg. A 19. században lebontották a város falait, egykori nyomvonaluk helyén hozták létre Madrid közútrendszerét. Az északi rész a boulevar, a keleti rész a paseo, a déli pedig a ronda elnevezést kapta. A város óriási ütemben fejlődött, a lakosság száma félmillióra gyarapodott. 1936 -ban polgárháború tört ki, amely a fejlődést lelassította. 1992 -ben Madrid elnyerte az Európa kultúrális fővárosa címet. A spanyol fővárost ma a művészetek fővárosának is nevezik. Madrid a turisták keresett célpontja. Különösen a város számtalan csodálatos múzeuma vonzza a látogatókat.

 

Cybele Palota - Városháza Madrid

 

Legnevezetesebb múzeumok

 

 • Prado: a világ legnagyobb művészeti múzeuma a Madridi Nemzeti Múzeum, számtalan neves művész alkotását őrzi, például Rembrandt, Tiziano, Botticelli vagy Goya világhírű műveit.
 • Nemzeti Régészeti Múzeum: gazdag gyűjteménye a kelta, a római, görög és az ókeresztény archeológiai emlékeit mutatja be.
 • Zsófia Királyné Kultúrális Központ: elsősorban huszadik századi műveket mutat be.
 • Nemzeti Iparművészeti Múzeum: az épület a 19. században épült és a 19.-20. században készült üvegtárgyakat, kerámiákat és bőripari alkotásokat mutat be.
 • Szent Ferdinánd Királyi Művészeti Akadémia: VI.Ferdinánd alapította, híres festőművészek, szobrászok gyűjteményeit mutatja be.
 • Thyssen-Bornemisza Múzeum: privát tulajdonú múzeum, a 14-20. században készült festményeket mutat be. A múzeum 700 művész alkotásait tárja a nagyközönség elé.
 • Museo de Aeronáutica y Astronáutica: repülőmúzeum.
 • Museo del Ferrocarril de Madrid: vasúti múzeum.

 

 

 

 

Madrid egyébb nevezetességei

 

 • Almudena katedrális: a királyi palota mellett épült katedrális 1993 -ban II.János Pál pápa szentelte fel.
  Az épület 104 méter hosszú és 76 méter széles. Viszonylag modern katedrális. Dómjáról lenyűgöző körpanoráma nyílik Madridra.
 • Bernabéu stadion: a világhírű Real Madrid focicsapatának stadionja. 1947 -ben épült 85 ezer fő befogadására. A vendégek egy érdekes stadiontúra keretében felmehetnek a stadion legmagasabb pontjára, az öltözőkbe, a játékoskijáróba, a trófeákhoz, valamint a Real Madrid múzeumba is.
 • Cuatro Torres Bussiness Area: a város új, 2008 -ban elkészült üzleti negyede, nevét négy tornyáról kapta. Itt állnak Spanyolország legmagasabb épületei. A négy torony legmagasabbika a Torre Bankia. A felhőkarcoló 45 szintből áll és magassága 250 méter. Ezzel az Európai Unió negyedik legmagasabb épülete. A Torre de Cristal torony 249, a Torre PwC 236 és a Torre Espacio 230 méter magas.
 • Gran Vía: A spanyol főváros előkelő bevásárló utcája, a Plaza de Cibelestől a Plaza de Espanyáig húzódik. Csodálatos építészeti alkotások találhatók a vásárlóúton. A Gran Vía végén található a Metropolis elnevezésű épület, melynek tornyát 24 karátos arany díszíti.
 • Plaza Mayor: Madrid híres főtere. Valaha a területén zajlottak az izgalmas bikaviadalok, a bajvívások vagy a kivégzések. A téren színházi előadásokat is tartottak. Napjainkba főleg kávéházi teraszok várják ide a látogatókat. A tér építése 1607 -ben kezdődött. A zárt területre kilenc kapun keresztül lehet bejutni. Az északi oldalon áll a Casa de la Panaderia, amelyet gyönyörű freskók díszítenek. A tér közepén látható III.Fülöp király álló lovasszobra.
 • Puerta del Sol: a legfontosabb és legismertebb hely Madridban, a spanyol utak központja. A téren található a híres óra, amelyen harangok jelzik a délidőt, jelképe a Tizenkét Szőlő. Az új év beköszöntését itt ünneplik, ezt az eseményt minden alkalommal közvetíti a spanyol nemzeti televízió. A tér egyik legjelentősebb és legismertebb látnivalója a déli oldalán álló Régi Posta, a híres Tío Pepe, valamint a calle de Alcalá épülete
  és a Carrera de San Jerónímo.

 

Képek Madrid néhány látnivalójáról Google+ Facebook

 

 

Madrid Szállás: 3 Kiemelt szálláshely Madridban

 

Hotel Catalonia Gran Vía**** Madrid szállás ajánlat Vincci Capitol Hotel**** Madrid szállás ajánlat Westin Palace Hotel***** Madrid szállás ajánlat

 

 

További Kitűnő Szállások Madridban