Spanyolország

Spanyolország

 

Spanyolország, avagy hivatalos nevén a Spanyol Királyság dél-európai független állam. Az országhoz tartoznak a Kanári-szigetek, valamint az Észak- és Nyugat-Afrikában található Melilla és Ceuta nevű autonóm városok. Spanyolország összesen öt másik állammal határos. Nyugatról Portugália, délről Gibraltár és Marokkó, északról Franciaország, valamint északkeletről Andóra a szomszédai. Ezenkívül az országot még a Földközi-tenger, az Atlanti-óceán illetve a Vizcayai-öböl is határolja.

 

 

Panoráma Spanyolország fővárosáról, Madridról

 

Spanyolország fővárosa Madrid

Madrid nemcsak az ország fővárosa, hanem egyben legnagyobb városa is, amely az ország központjában, azaz szívében terül el. A 2013 -as népszámlálás alapján a város lakosságának száma meghaladja a 3,27 millió főt. Ennek köszönhetően a spanyol főváros az Európai-Unió harmadik legnépesebb városa. Madridnak 21 kerülete van, amelyek közül az I. kerület, az úgynevezett Centro a város központjában található. A kerületek mindegyike több negyedből tevődik össze. Spanyolország fővárosának legszebb látnivalóira évente több millió turista kíváncsi. » Kedvezményes szálláshelyek Madridban

 

 

Spanyolország néhány kiemelt látnivalója

 

 

IbizaIbiza

Az 575 km² területű spanyol sziget, Ibiza, a Földközi-tengeren fekszik. A sziget teljes népességének száma meghaladja a 111.000 főt. Ibiza fővárosa Eivissa, ahol körülbelül a sziget lakosságának fele él. Ibiza a világ egyik legkedveltebb illetve legismertebb szigete. Évente több millió tökéletes nyaralásra vágyó turista látogat el erre a csodálatos helyre. A gyönyörű tengerpartok mellett a szigeten hosszú túrákra alkalmas természeti parkok is találhatók. Továbbá Ibiza egyes városaiban egyedi múzeumokat és különböző műemlékeket is megtekinthetünk. Egy biztos, a szigeten nagyon sok a gyönyörű látnivaló. Ibiza nyári klímájára a 20 °C és 30 °C közötti hőmérséklet jellemző. Az éjszakai hőmérséklet általában 20-22 °C körül mozog. Egyszóval Ibizán minden korosztály részére megtalálható és átélhető az, ami egy tökéletes, valamint felejthetetlen nyaraláshoz szükséges. A szigeten rengeteg világsztár tölti nyári vakációját, ami szintén Ibiza nevezetességét és kivételességét bizonyítja. » Kedvezményes szálláshelyek Ibizán

 

 

Sagrada Familia - A Szent Család bazilikaSagrada Familia

A Sagrada Familia (magyarul a Szent Család) Katalóniában, pontosabban Barcelóna területén található bazilika, illetve templom. A bazilika megépítésének feladatát a híres katalán Antoni Gaudí építészmester kapta 1883 -ban. A bonyolult építészeti terveknek köszönhetően a bazilikán még a mai napig is munkálatok folynak. Miután teljesen befejeződnek a munkálatok, a Sagrada Familia lesz a világ legnagyobb bazilikája. A tervek szerint amikor elkészül, 18 tornyot láthatunk majd kimagaslani a város felett, amelyek Barcelóna bármely pontjából láthatóak lesznek. A már eddig megépült tornyok 98 és 107 méteresek.
A 18 toronyból 4 az evangelisták, 12 az apostolok, valamint 1 a Szűz Mária illetve 1 a Jézus Krisztus tiszteletére épül fel. A Sagrada Familia fő tornya, amely 170 m magasba nyúlik majd, természetesen a Jézus torony elnevezést kapja. Ezzel azt szeretnék ábrázolni, hogy Jézus a hatalmas aki a magasból néz le mindnyájunkra.
A bazilika külső fantasztikus látványa mellett, a beltér is egy kivételes és csodálatosan szép látványt nyújt vendégeinek. » Kedvezményes szálláshelyek a Sagrada Familia környékén, valamint » Barcelónában

 

 

Kanári-szigetekKanári-szigetek

A Kanári-szigetek több szigetből álló szigetcsoport, illetve Spanyolország legdélibb részénél elterülő autonóm közösség megnevezése, amelyek az Atlanti-óceánon fekszenek. A szigetcsoport hét legnagyobb és ezáltal legfőbb szigete a Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera, valamint az El Hierro. A Kanári-szigetek teljes lakosságának száma meghaladja az 1,6 millió főt. Két legnépesebb és egyben legismertebb szigete a Tenerife (több mint 900 -ezer lakos) és Gran Canaria (több mint 830 -ezer lakos). Legkisebb, de szintén ismert szigete az El Hierro, amely lakosságának száma mindössze 11.000 fő. A nyári hónapok közül a július és az augusztus a legfrekventáltabbak a turizmus szempontjából. Ezekben a hónapokban a gyönyörű forró homokos partokon szinte lehetetlen szabad helyet találni. Ezért ajánlatos még a reggeli órákban lemenni a partra és helyet foglalni. A szigetek mindegyike a nyárkedvelő és tengerimádó turisták varázslatos paradicsoma. Kedvezményes szálláshelyek a » Tenerife, » Gran Canaria, » Lanzarote, » La Palma, » La Gomera, » El Hierro valamint a » Fuerteventura, szigeteken.

 

 

A Spanyol CostákSpanyol Costák

Spanyolország az Ibériai-félsziget egy részét alkotja. Ennek köszönhetően az ország teljes partvonalának hossza több mint 4900 km. A Spanyol Costák, azaz partok, összesen 19 partszakaszból tevődnek össze, amelyek két főbb részre oszthatók. Ezek a keleti és déli partok, illetve az északi partok. Az ország turizmusának szempontjából a legjelentősebb partszakaszok a keleti és déli Costák, ahol a turisták által legismertebb és legkedveltebb partok találhatók. Ezek közül is a leglátogatottabbak a Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol és a Costa de la Luz. A nyári hónapokban ez a négy Costa a legfrekventáltabb partszakasz. Ezeken a helyeken a kellemes hőmérsékletű tengerben való fürdőzés mellet gyönyörű, tengerre nyíló kilátásokkal rendelkező sziklás, dombos részeket járhatunk be. A Spanyol Costákon évente több millió turista tölti nyári vakációját. Kedvezményes szálláshelyek » Costa Brava, » Costa Blanca, » Costa del Sol, valamint a » Costa de la Luz partokon.

 

 

Spanyolország hivatalos nyelve a spanyol

Hasta la vista! / Adiós! – A viszontlátásra!

 

 

 

Spanyolország kedvezményes szállásainak kínálata  » MEGNÉZEM