Róma Szállás Ajánlatok

Róma Szállás Ajánlatok

Szállások és Látnivalók az ókori Gladiátorok hazájában

 

 

Róma Olaszország fővárosa, a Lazio régió központja, a Tiberis-Tevere és az Aniene folyók találkozásánál fekszik. Róma az ország legnagyobb és legnépesebb városa. Területe mintegy 1285 km2, lakosainak száma több mint 2,7 millió. Területén található a római katolikus egyház központja, a Vatikán. A Vatikán a pápa székhelye, a világ legkisebb független állama. A város története több mint két és félezer éve kezdődött.

 

Colosseum Róma

Colosseum az ókori Róma amfiteátruma és a Gladiátorok harci helyszíne

 

Róma története, eredete néhány mondatban

 

Róma eredetéhez az a monda fűződik, hogy i.e. 753 -ban egy ikerpár, Romulus és Remus alapították.
Az ikerpárt a legenda szerint egy nőstényfarkas nevelte fel, miután a király unokaöccse egy kosárban elvitette a gyermekeket, mert féltette tőlük az uralmát. Amikor az ikrek felnőttek elhagyták a farkast és királyságukat kezdték építeni. Romulus megparancsolta szolgáinak, hogy aki a városfalat átugorja, azt öljék meg. Remus, aki erről nem tudott, átugorta a falat és az egyik szolga agyonverte. Amikor ez Romulus tudomására jutott keserves sírásra fakadt. Róma első királya így Romulus lett, az utolsó király pedig Tarquinius Superbus, akit a lakosság i.e. 510 -ben űzött el. Ekkor kiáltották ki a köztársaságot.

 

Róma Szállás Ajánlatok

 

Szent Péter tér Róma

Szent Péter tér Vatikán, Róma

 

 

 

Róma a Római Királyság, a Római Köztársaság és a Római Birodalom fővárosa volt. I.e. 1. századtól az i.sz. beli 7.századig a Római Birodalom Nyugat-Európa és a Földközi-tenger menti országok hatalmi központja volt.

Az évszázadokkal együtt változott Róma városképe. Legfőképpen a császárság és a fasizmus korában fejlődött leginkább. Nagyszerű építészeti stílusok mint a kupola, a boltív és a boltozat Rómából származnak. A 11. és a 13. századokban a városra a román stílusú építkezés volt a jellemző, a középkorban viszont a reneszánsz stílus vette át az előző helyét. Az ezt követő időszakban a reneszánszé volt a vezető hely. A különböző stílusirányzatoknak köszönhetően csodaszép épületek maradtak fenn.

Rómába minden évben rengeteg turista özönlik. 2007 -ben Róma a világon a tizenegyedik, az Európai Unióban pedig a harmadik leglátogatottabb város volt. Ma is a turisták legkedveltebb olaszországi célpontja. A város történelmi központja Európa egyik műemlékekben leggazdagabb történelmi városközpontja. 1980 óta az UNESCO Világörökség része.

 

Trevi-kút Róma Olaszország

Róma csodálatos szökőkútja a Trevi-kút

 

 

Róma néhány híres látnivalója

 

 • Colosseum: a világ eddig felépített legnagyobb amfiteátruma. Valaha 60 ezer néző látogathatta egyszerre a gladiátorharcokat. Az amfiteátrum római találmány. Elliptikus alaprajzú aréna, amelyet néhány emeletnyi magasságban ülőhelysorok öveztek. Vespasianus császár uralkodása alatt épült. A Colosseum átmérője mintegy fél kilométer, magassága pedig 48,5 méter. Mészkőből, tufából és téglából építették. A Capitolium előtt található teret Michelangelo tervei alapján kezdték el építeni. Mivel az építkezés 100 évig tartott, a munkálatokat már Giacomo della Porta fejezte be. A reneszánsz főtéren látható Castor és Pollux szobra, valamint Marcus Aurelius lovas szobra.
 • Pantheon-Chiesa di Santa Maria ad Martyres: az antik idők legjobban megőrzött hagyatéka. Magassága és a szentély körfalai fölött elhelyezkedő kupola sugara is 43 méter. A kazettás díszítéssel ékesített belső kupola
  a közepén egy 9 méter átmérőjű lyuk. A Szent Péter bazilika megépítésekor Michelangelot is megihlette a kupola alakzata. A Pantheon bejárata felett Agrippa neve látható, pedig az építmény Hadrianus idejében készült. A feltételezések alapján ő maga hagyatta fent az eredeti feliratot, hogy megtévessze vele a történészeket. Itt helyezték örök nyugalomra több római híresség földi maradványait mint például Rafaello testét is.
 • Trevi kút: Az olasz főváros legnagyobb és leghíresebb kútja, annyian keresik fel, hogy legtöbbször zsúfoltság van körülötte. A látogatók azt tartják, hogyha távozáskor pénzt dobnak a kútba, biztosan visszatérnek még Rómába. Nicola Salvi tervei alapján készült, egy barokk szoborcsoport körül zuhog a víz a medencébe.
  Olasz neve arra utal, hogy három út kereszteződésénél áll.
 • Constantin császár diadalív: a Colosseum mellett található. Constanatinus császár dicső emlékére építették.
  A domborművekkel ékesített diadalívnek 3 kapuja van. A császárkorabeli reliefek szimmetrikus kidolgozásukkal a késő ókori szobrászat jellegzetességére utalnak.
 • Sant Angelo vár (Angyalvár) Hadrian Mauzóleuma: a római kormányzó Hadrian építette saját maga és a családja számára. Csaknem ezer évig erődítmény és vár volt, ma múzeum található benne. 1280 óta egy fedett járat köti össze Angyalvárat a Vatikánnal.
 • Capitólium: Róma hét dombja között a legmagasabb és a legismertebb. A Forum Romanum és a campus Martius között található. A helyet főként középkori paloták teszik vonzóvá és érdekessé. A Capitolium főtere
  a Piazza de Aurelius.
 • Vatikán: hivatalos nevén Vatikánvárosi Állam vagy Vatikánváros, amelyet teljesen körülölel Róma városa.
  Az Apostoli Szentszék, a katolikus egyház legfőbb intézménye. A Vatikáni Múzeum a pápa művészeti gyűjteménye, legnagyobb és a legfontosabb a világon. A gyűjtemény magába foglalja a görög-római, az etruszk-italikus művészet remekeit, valamint a korai keresztény, a középkori és a reneszánsz remek alkotásait.
 • Sixtus-kápolna: Vatikánvárosban a Szent-Péter bazilikával szemben áll. Az épület a pápa magánkápolnája. Különösen a mennyezetét díszítő freskók világhírűek.
 • Szent-Péter bazilika: a római katolikus egyház első számú szentélye. Egyike a négy nagy bazilikának és egyben a világ legnagyobb keresztény temploma. Alapterülete megközelítőleg 15 160 m2, belső termének hossza 211,5 méter, a magassága pedig 132,5 méter.

 

Képek Róma néhány látnivalójáról » Google+ Facebook

 

Róma Szállás: 3 Kiemelt Szálláshely Rómában

 

Aldrovandi Villa Borghese***** Róma szállás  Albergo Ottocento**** Róma szállás  Hotel Scalinata Di Spagna*** Róma szállás

 

Olcsó Szállás Ajánlatok Róma Teljes Területén