Frankfurt am Main

Frankfurt am Main

 

 

Frankfurt am Main Németország legnagyobb városa, lakosainak száma több mint 690 ezer. Németország délnyugati részén, a Majna alsó szakaszán, a folyó mindkét partján fekszik. A Taunus-hegységtől délkeletre terül el. Frankfurt hajdan német koronázási város volt. Ma Európa egyik legfontosabb kereskedelmi, pénzügyi, közlekedési és kultúrális központja. Itt van az Európai Központi Bank székhelye, ezenkívül Európa egyik legnagyobb tőzsdéje is. A világ legnagyobb határidőtőzsdéje az EUREX ugyancsak Frankfurtban található.

 

Frankfurt am Main

 

Frankfurtban épült fel Európa második legnagyobb repülőtere és Németország legnagyobb vasúti pályaudvara.
Frankfurt am Main az Európa Unió egyik leggazdagabb városa. A felmérések alapján az életminőséget tekintve a világon az előkelő hetedik helyen áll.

 

» Olcsó szálláshelyek Frankfurt területén

 

 

A várossal kapcsolatos első írásos említések 794 -ből valók. A Nyugatrómai Birodalom szétverése után kezdtek a frankok a területen letelepedni. Frankfurt elnevezésű város Kelet-Németországban is található, a neve Frankfurt an der Oder. Megkülönböztetésül került az “am Main” kifejezés a németországi város neve elé, jelentése ” a Majnánál”. A város ma is használt történelmi címere egy vörös mezőben elhelyezett, arany koronát viselő ezüst színű sas, arany színű lábakkal és csőrrel. A nyelve és a karmai színe kék. A címer eredete a 13. századra tehető. Frankfurt am Main mint a belföldi úgy a külföldi turisták által is nagyon kedvelt német város.

 

Am Römerberg tér

 

 

 

Frankfurt legismertebb nevezetességei

 

 • Bankenviertel: Frankfurt az egyetlen német város, ahol 150 méternél magasabb felhőkarcolókat is felépítettek. Ezek mind a város nyugati részén a Bankenviertel városrészben találhatók. Az épületben elsősorban bankok és egyébb pénzügyi intézmények működnek. Itt található a 259 méter magas Commerzbank Tower, amely 1997 -ben épült, a 257 méter magas Messeturm és a Deutsche Bank Zwilling-stürme ikertornyok.
 • Börsenplatz: a város pénzügyi életének legmeghatározóbb helyszíne. Legnevezetesebb épülete a Neue Börse, amely előtt a medvét és bikát ábrázoló szoborcsoport a frankfurti pénzpiacot jelképezi.
 • Goethe-ház: a múzeumként működő épületben született a német irodalom kimagasló alakja Johann Wolfgang von Goethe. A ház a 17. században épült, a második világháború ideje alatt nagy mértékben megsérült, de később az eredeti formájában építették újjá. A múzeumban megtekinthető a berendezett konyha, a dolgozószoba és a lakószobák. A falakat 18. és 19. századi festmények, grafikák és szobrok díszítik.
 • Hauptwache: Frankfurt legforgalmasabb tere, nevét a téren álló azonos nevű házról kapta. Az 1730 -ban létesített épület sokáig börtönként működött. Napjainkban színvonalas kávézó. A térről indulnak ki Frankfurt legnépszerűbb bevásárlóutcái a Schillerstrasse, a Steinweg, a Liebfrauengasse és a Zeil.
 • Modern Művészeti Múzeum: a város egyik legérdekesebb látnivalója. A szokatlan kinézetű épületben 40 terem található, melyeknek alaprajza rendkívül változatos és furcsa. Sok neves művész, mint például Lichtenstein,
  Beuys és Rutenbeck művei tekinthetők meg a múzeumban. A Gyermekek Terme úgy van berendezve, hogy a képzeletük és fantáziájuk szabadon szárnyalhasson.
 • Régi Miklós-templom: a Szent Bertalan katedrális szomszédságában található. A gótikus stílusú templomot 1290 -ben az egykori császári kápolna helyére építették. A templom tornyában dallamos harangjáték is működik.
 • Römer: Frankfurt leghíresebb látnivalója, az Am Römerberg téren álló városháza. A komplexum kilenc épületből áll. Legnevezetesebb része a 600 éves Römerhalle, amelyben valaha arany és ezüst kereskedők rendezték meg a vásáraikat. Érdekes látnivaló a Kaisersaal, amelyben egykor a német-római császárok koronázási ünnepélyének díszlakomáit tartották.
 • Saalhof: Frankfurt legrégibb épületeinek egyike, a Majna partján áll. A román stílusú épület egykor a német-római császárok palotája volt.
 • Szent Bertalan katedrális: az óváros közepén áll. Mellette épült fel a Szent Leonard-templom. A két csodaszép épületre a világ minden tájáról ideérkező turisták ezrei kíváncsiak. A székesegyház a Császárdóm elnevezésen is ismert. Gótikus stílusban épült, 1356 óta itt zajlottak a német-római császárok koronázási ceremóniái. A templomot 1867 -ben egy tűzvész pusztította el. Mai végleges formáját 1950 -ben a második világháború okozta károk helyreállításával nyerte el. A 95 méter magas templom jól felismerhető, Frankfurt minden pontjáról jól látható, ezért a város jelképévé vált.
 • Szent Pál-templom: nemcsak a város de egyben Németország legjelentősebb temploma. A templom építése 1789 -ben kezdődött, de csak 1833 -ban fejeződött be. Korábban itt ülésezett a német nemzetgyűlés, az első német parlament. 1852 után már csupán vallási célokra használták. A templom falai között osztják ki minden évben a német könyvkiadók által létrehozott Goethe-díjat és a Béke-díjat.
 • Messeturm: egy kereskedelmi és vásári torony, Európa harmadik, Frankfurt és egyben Németország legmagasabb toronyháza. Az épület 63 szintes, 253 méter magas, igazi felhőkarcoló.
 • Leibighaus-Művészeti Múzeum: ókori római, görög és egyiptomi alkotásokat, középkori, barokk, reneszánsz és klasszicista darabok gyűjteményét tárja a látogatók elé.

 

Kiemelkedő szálláshelyek Frankfurtban

 

Steigenberger Frankfurter Hof*****  Maritim Hotel Frankfurt****  Hotel Excelsior***

 

» További szállások Frankfurt teljes területén