Németország

Németország

 

Németország, avagy hivatalos nevén a Német Szövetségi Köztársaság közép-európai állam. Az ország Európa vezető, valamint a világon az USA, Kína és Japán nagyhatalmak után a negyedik helyen elhelyezkedő vezető ipari és gazdasági nagyhatalom. Németország összesen kilenc másik állammal határos. Északról Dánia, keletről Csehország és Lengyelország, délről Svájc és Ausztria, valamint nyugatról Franciaország, Belgium, Hollandia és Luxemburg a szomszédai. Az ország északi oldalának egyes részeit az Északi-tenger, valamint a Balti-tenger hullámai simogatják.

 

 

 

Németország fővárosa Berlin

Berlin Németország legnagyobb és legnépesebb városa, valamint az ország egyik tartománya (szövetségi állama). A 2013 -as népszámlálás alapján Berlin lakosságának száma meghaladja a 3,4 milliót. A német fővárosban több nemzetközileg elismert egyetemet, kutatóintézetet, színházat és operát, valamint számos híres múzeumot találhatunk. Ennek köszönhetően Berlin Európa egyik leglátogatottabb nagyvárosa.
» Kedvezményes szálláshelyek Berlinben

 

 

Németország néhány kiemelt látnivalója

 

 

Neuschwanstein kastélyNeuschwanstein kastély

A Neuschwanstein kastély Dél Bajorországban, Füssen város közelében,
az Allgän régióban található. A kastéy a 19. század második felében épült. Építését 1869 -ben kezdték II. Lajos király parancsára, akinek célja egy középkori lovagi kastély megépítése volt. A kastély eredetileg a Neue Burg Hohenschwangau nevet viselte, egészen II. Lajos király haláláig.
A Neuschwanstein kastély több épületből áll, amelyek mintegy 150 m hosszan kapcsolódnak egymáshoz. Számos magas torony, erkély, valamint szobor és más építészeti dísz ékesíti. A kastély megtekintése során kihagyhatatlan a festői látványt nyújtó természeti panoráma. A kastélyt gyönyörű hegyek, hegyvonulatok, tavak és erdők veszik körül. Évente több mint 1,3 millió turista látogat el erre a csodás helyre. » Kedvezményes szálláshelyek Neuschwanstein kastély környékén

 

 

Brandenburgi kapuBrandenburgi kapu

A Brandenburgi kapu az ország fővárosának központjában található, amely egyúttal Németország jelképe is. A kapu az 1700 -as évek végén épült II. Frigyes Vilmos, porosz király parancsára. A klasszicista stílusú építmény, amelynek két kapuháza és öt kapunyílása van, 65,5 m széles, 26 m magas, valamint 11 m mély. Tetején egy öt méter magas bronzszobor ékeskedik.
A szobor a győzelem szárnyas istennőjét ábrázolja, ahogy a négy ló által húzott szekerén behajt a városba. A kapu a régebbi időkben mint határszakasz szolgált Nyugat-Berlin és Kelet-Berlin között. A városfők által hozott döntés alapján, a homokkőből készült építmény alatt csak gyalogosan vagy kerékpáron lehet áthaladni. Ezt a törvényt az épület sérülékeny anyagának védelme érdekében hagyták jóvá. Így próbálják ezt a sűrűn látogatott környéket mindenféle szennyeződések, járműgázok károsító hatásától mentessé tenni. » Kedvezményes szálláshelyek a Brandenburgi kapu környékén

 

 

Mainau-virágos szigetMainau-virágos sziget

A Mainau-virágos sziget az ország egyik legkülönlegesebb és talán legszebb természeti csodája, amely 45 hektáros területével, a Bodeni-tavon helyezkedik el.  A szigeten többek között különböző fák, virágok, valamint cserjék nőnek. Továbbá itt található az ország legnagyobb pillangó háza, ezenkívül egy csodálatos pálmaház és egy gyönyörű 13. században épült barokk palota.
A természetkedvelők és virágkedvelők számára ez a hely maga a földi paradicsom. Szinte felsorolhatatlanok a szigeten élő csodás növények megnevezései. Például az olasz rózsakertben, amely 1871 óta létezik, a nyári hónapokban átlagosan 9000 rózsabokron majdnem 400 fajt számolhatunk. A virágos sziget az ország egyik leglátogatottabb turisztikai helye. Évente két millió turista látogat el a szigetre. » Kedvezményes szálláshelyek a Mainau-virágos sziget közelében

 

 

Linderhof kastélyLinderhof kastély

A barokk stílusban épült Linderhof kastély Bajorországban, egy Oberammergau nevű falu közelében található. Az 1878 -ban elkészült kastély, az akkori uralkodó II. Lajos király egyik legkedvesebb lakhelye volt . A kastély belsejét csillogó tükrök, csodálatos mintájú faliszőnyegek, különböző festmények, továbbá hatalmas kristálycsillárok, aranyból készült tárgyak, valamint bársony, selyem és porcelán ékesíti. Gyönyörű parkosított környezete elkápráztató látványt nyújt látogatóinak. A park egyik főbb látványossága a Szent Anna-kápolna a “király háza”. Ebben a kápolnában II. Lajos király gyakran fogyasztotta királyi reggelijét. A kastélyhoz tartozó Vénusz-barlang megtekintése szintén csodálatos és egyben páratlan élményt nyújt vendégeinek.
A barlangban gyönyörű szobrokat, színes művészeti alkotásokat, valamint egy vízesést és egy tavat csodálhatunk meg. » Kedvezményes szálláshelyek Linderhof kastély környékén

 

 

Németország hivatalos nyelve a német

Auf Wiedersehen! – A viszontlátásra!

 

 

Németország kedvezményes szállásainak kínálata  » MEGNÉZEM