Hévíz

Hévíz

Képek, Szálláshelyek és Kiemelt látnivalók

Hévíz - Légifotó

 

Hévíz város nemcsak Magyarország, hanem egyben Közép-Európa egyik leghíresebb fürdővárosa is.
Az egész évben fürdőzésre alkalmas hévízi gyógytó a világ legnagyobb természetes gyógytava. A már a római korban is létező fürdő, amelynek feltehetőleg több mint 2000 éves múltja van, Magyarország legrégebbi gyógyfürdéje. A város Zala megyében, Magyarország délnyugati részében, pontosabban a Balaton nyugati szegletében terül el.

 

A több mint 1 millió, szállásaiban eltöltött vendégéjszakák összességével, Budapest után, az ország második legnépszerűbb városa. A szállásokban eltöltött vendégéjszakák tekintetében, őket követik a külföldi turisták által
is sokszor látogatott magyar fürdővárosok, Hajdúszoboszló és Bük, valamint a Balaton egyik leghíresebb települése, Siófok.

 

Hévíz több mint 180 kiváló minősítésű szállodájába várja kedves látogatóit »

 

 

Festetics-kastély, KeszthelyA Festetics család

Hévíztől mintegy nyolc kilométerre található Keszthely, az ősi történelemmel és kultúrával rendelkező város. A gyógytó melletti, ma már csodálatosan felújított fürdőtelep megalapítása, a Festetics család nevéhez fűződik, akik pontosan 1790 -ben kezdték meg
a fürdőkomplexum kialakítását. A család, az ország negyedik legnagyobb kastélyában lakott. A 101 helyiségből álló Festetics-kastély ma már Keszthely egyik jelentős műemléke.
» Kedvezményes szállások Keszthelyen

 

 

Hévíz-Egregy, Római PinceRómai Pince – Römer Keller

Hévíz Egregy-i városrésze a hangulatos borospincékről és meghitt éttermeinek vonzó, nyitott teraszairól ismert. A gyógyfürdőbe látogató és Hévízen tartozkodó turisták általában a nap délutáni, vagy annak esti szakaszában szívesen látogatnak  Egregyre. Az oda vezető utat mintegy 15-20 perces, kellemes sétával tehetik meg.
Az ott található pincék közül az egyik legkedveltebb a Római Pince. A pincében, azaz annak éttermében magyarország legkiválóbb pincészeteiből származó zamatos magyar borokat kóstolhatjuk meg. A finom ízletes borok mellett, a kiváló ízekben gazdag magyar konyha hagyományos ételei sem hiányoznak. Egyszóval a római hangulatú pince szabad ég alatti, vagy belső boltíves éttermében, kellemes és mindenben gazdag romantikus estében lehet részünk.

 

 

Hévíz-Balaton AirportHévíz-Balaton Airport

A sármelléki repülőtér a Dunántúl legforgalmasabb, valamint az
ország egyik nemzetközi repülőtere. A külföldi utasok körében
2005 óta a FlyBalaton néven ismert és némely menetrendben
pusztán mint Balaton repülőtér szerepel. A Hévíz-Balaton Airport
megnevezést 2012 áprilisában kapta. A repülőtér az ország
turizmusának szemszögéből igen fontos szerepet tölt be.

 

 

A hévízi nemzetközi repülőtérnek köszönhetően, az utóbbi években a Balatonon és annak környékbeli városaiban a turizmus színvonala jelentős növekedést mutatott. A Balaton nyugati végétől mindössze 10 kilométerre található repülőtérre, számos charter járat érkezik.

 

 

Hévíz képekben

Néhány csodás kép a városról


[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Hévíz képekben”]

 

Hévíz akciós szállásainak kínálata  » MEGNÉZEM