Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Képek, Szálláshelyek és Kiemelt látnivalók

Hajdúszoboszló - Légifotó

 

Hajdúszoboszló főként fürdőnegyedének, de ugyanakkor csodálatos belvárosának is köszönhetően lett híres. A százezrek vagy talán a milliók által látogatott alföldi város Magyarország egyik legfontosabb turisztikai célpontja, valamint az ország legnagyobb termálvizű fürdőhelye. Hajdúszoboszló Magyarország keleti részén, Debrecentől, amely Budapest után az ország második legnagyobb, valamint legnépesebb városa, mindössze
21 km -re terül el. A várost a Központi Statisztikai Hivatal által kiértékelt adatok alapján, a több mint 700 -ezres, szállásaiban eltöltött vendégéjszakák elért számával, Budapest, valamint Hévíz után, az ország harmadik legnépszerűbb városának nyilvánították. Őt követik a fürdőjéről szintén nevezetes Bük, valamint a Balaton egyik leghíresebb városa, a Siófok.

 

A Hajdúszoboszló-i gyógyfürdő az úgynevezett Bánomkert városrészben található, ahol 1925 -ben bukkantak termálvíz forrásra. A mai híres gyógyfürdő két évvel később, azaz 1927 -ben nyitotta meg kapuit.
A Bánomkert negyedben található közel 30 hektáron elterülő parkban kialakított strand, amely csatlakoztatva van
a gyógyfürdőhöz, az ország legszebb strandjai közé tartozik. A parkban átélhető üdülési illetve fürdőzési élmények mellett, a parkhoz tartozó csodálatos tavon, kellemes csónakázásra van lehetőségünk.

 

Hajdúszoboszló több mint 160 kiváló minősítésű szállodájába várja kedves látogatóit »

 

 

Medencék a Hajdúszoboszló-i fürdőkomplexumban

  • Különböző gyógymedencék, hullám- illetve pezsgőmedence, gyermek- és úszómedence, továbbá termál és mediterrán-part medence, hideg- és langyos vizű medence, különféle kádmedencék, súlyfürdők és egyéb meleg vizes medencék. A medencék vizeinek hőmérsékletére vagy esetlegesen más igényességekre tekintve, az itt felsoroltak közül mindenki megtalálja a neki legjobban megfelelőt.

 

A Hajdúszoboszló-i fürdőkomplexum, négy egymástól különböző élményeket kínáló részre osztható

 

– a Gyógyfürdő, amelynek vize nagymértékben tartalmaz konyhasót illetve szalmiáksót. A gyógyvíz további alkotóelemei a jód, bróm, nitrátok valamint a karbonátok, illetve ezenkívül még egyéb kémiai elemek, mint például a vas, lítium és magnézium. Az egész évben nyitvatartó gyógyfürdőben különféle gyógykezeléseket vehetünk igénybe, amelyek közül talán a legismertebbek  az iszap-pakolás, illetve a súlyfürdő.

 

– az Aqua-Palace fedett fürdőlétesítmény, amelyben különféle tematikus medencét valamint csúszdát és még sok mást találunk, ahol a gyermekek és babák részére külön szintet alakítottak ki. Egész évi nyitvatartással, állandó jellegű szórakoztató programokkal várja vendégeit.

 

– az Aquapark, amely a fantasztikus és lélegzetelállító csúszdaparadicsomába, júniustól késő őszig való nyitvatartással várja látogatóit. A kilenc különböző csúszdapálya, amelyekről 10 méter, illetve több estben annál is magasabb pontról csúszhatunk a mélybe, kivételes élményt nyújt a vízbe való csobbanáshoz. A parkban a csúszdákon kívül, külön minden korosztály részére kialakított medencék várják a fürdőzni vágyókat.

 

– a Strand, ahol összesen 13 medence nyújt felejthetetlen élményt a fürdőzőknek. A májustól késő őszig nyitva tartó strandon, kivételes mediterrán tengerparttal kialakított, valamint gyermek-, pezsgő-, hullám- és különféle úszómedencék várják a látogatókat.

 

A Hajdúszoboszló-i fürdőkomplexum közelében csodálatos többcsillagos hotelekben rezerválhatunk szállást »

 

 

Hajdúszoboszló képekben

Néhány csodás kép a városról


[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Hajdúszoboszló képekben”]

 

Hajdúszoboszló akciós szállásainak kínálata  » MEGNÉZEM