Karácsonyi Vásár Budapest

Karácsonyi Vásár… “azaz egy baráti látogatás Budapesten”

Karácsonyi Vásár Budapest 2017


 

A Budapesti Karácsonyi Vásár Varázsa szinte leírhatatlan. Újra beköszöntött a tél és a fagyos levegő mellett napról napra érzékelhetőbb a Karácsony hangulata is. Ennek örömében eldöntöttük, hogy a 2017-es évtől kiindulva, minden karácsonykor meglátogatunk egy Karácsonyi Vásárt. Rövid egyezkedés után úgy gondoltuk, hogy az első célpontunk talán a hozzánk legközelebbre eső vásár lehetne. El is oszlattuk tehát gyorsan az esetleges további kérdéseket és így a decemberi hónap első hétvégéjén Magyarország felé vettük az irányt. A hétvégét tehát az ország fővárosában, Budapesten töltöttük.Mivel hosszú évek eltelte után egy ideje újra ápolni kezdtünk egy régi, budapesti baráti kapcsolatot, részünkre az olcsó szállás kérdése is gyorsan megoldódott 🙂 Ezúton szeretnénk mégegyszer nagyon szépen megköszönni a meleg fogattatást és a közös, kellemes időtöltést. “Na, de visszatérve karácsonyi történetünkhez…” Tehát, 2017-ben a Budapesti Karácsonyi Vásár hangulatára voltunk nagyon kíváncsiak. A városba érkezésünket követően a Váci utcán keresztül indultunk a vásár irányába. Ami rögtön feltűnt, hogy az úgyis napirenden zsúfolt Váci utca köveit most sokkal több turista gyúrja mint máskor. Ahogy nyugott sétával közeledtünk az első látnivaló felé, helyenként szószerint úgy kellett magunkat átverekedni a tömegen. A kora esti órákban kiérve a Vörösmarty térre, egy hatalmas, díszekkel teli fenyőfa fogadott minket. Körülötte rengeteg ember fényképezkedett a fa alatt látható fából készített rénszarvasokkal.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy az itt található klasszikus Karácsonyi Vásár hangulatából sajnos az egyik legfontosabb dolog hiányzik, a HÓ.

 

Karácsonyi Vásár Budapest 2017

Karácsonyi Vásár Budapest 2017

 

Mivel viszont az időjárást mi emberek ugye nem befolyásolhatjuk, ezt semmi képen nem tekintettük negatív pontnak. Ezzel a tudattal tehát a többi karácsonyi hangulatnövelő tényezőre voltunk kíváncsiak, így fogtuk magunkat és elindultunk a kis faházikók irányába. A különféle ételeket és italokat kínáló házikók mellett több kézműves mester mutatta be termékeit. Így a klasszikus karácsonyi vásárhoz köthető forralt bor, sült gesztenye, kürtőskalács és a több ízben kapható forró csoki mellett, számtalan csodás dologot fedezhettünk fel. Ilyenek voltak például a kézzel faragott, fából készült konyhai eszközök, szárított gyümölcsökből készített illatosítók, kisebb-nagyobb zene dobozok, mézeskalács házikók és a helyszínen felállított kovácsműhelyben található különféle vastárgyak. Természetesen ezzel még messze nem zárult be a kínált termékek köre, csak az összes dolgot amit a Budapesti Karácsonyi Vásár utcáin láthattunk, képtelenség volna itt ilyen röviden felsorolni.

Egy idő után amikor már úgy gondoltuk, hogy a Vörösmarty téren már eleget láttunk, elindultunk a Bazilikához, ahol a Budapesti Karácsonyi Vásár további atrakciókkal várta látogatóit. Az oda tartó út folyamán csillogó fényektől pompázó utcai díszítések, utcai előadók és a hangszórókból áradó karácsonyi dalok varázsolták az örömet mindenki arcára. Az Erzsébet téren található óriáskerék is karácsonyi fényekbe öltözött. A Bazilikához érve éppen elindult egy a Bazilika falára vetített kedves kis karácsonyi rajzfilm. Ennek látványa nem csak a gyermekek arcára varázsolt mosolyt, hanem épp úgy a felnőttek karácsonyi hangulatát is növelte.

 

Ezt követően a Karácsonyi Vásár egyik csúcspontjához értünk.

Ez nem volt más, mint a gyermekek nagy kedvence, a korcsolyapálya. Ennek közepén egy hatalmas, piros fényekben pompázó fenyőfa állt. A fenyő csúcsából kiindulva, fehér színű lámpák voltak összekötve az őt körülvevő faházakkal. A korcsolyázó gyermekek látványa csodás, örömteli hangulatot varázsolt minden szülő szívébe. Ezt a kissé hosszúra nyúlt, de annál inkább varázslatos séta végét egy forró csokival koronáztuk, majd elindultunk arra a bizonyos olcsó szálláshelyünkre 🙂

 

 

Végszóra már csak annyit szeretnék mondani, hogy aki végig olvasta ezt a kis karácsonyi történetet és gondolatban esetleg meg is próbálta azt elképzelni, hogy szintén a vásárban sétálgat, nagy valószínűséggel arra a következtetésre jutott, amire mi is.

A Budapesti Karácsonyi Vásár még fehér hópelyhek nélkül is csodás látványt, melegséget és igazi karácsonyi hangulatot nyújt vendégeinek. Egyszóval a Budapesti Karácsonyi Vásár Varázsa szinte leírhatatlan.

2017-12-02

» 4150 Budapesti Kedvezményes Szállás