Makarska Szállás Ajánlatok

Makarska Szállás Ajánlatok

Látnivalók és Szállások Makarskán

 

 

Makarska Horvátország Split-Dalmácia megyéjében fekvő város, üdülőhely. A város a Makarskai Riviéra központja. Délkeletről az Osejava fok, északnyugatról pedig a Szent Péter félsziget védi az öbölt, ahol a város fekszik. Néhány városrész felnyúlik egészen a Biokovo-hegység lejtőire.

 

Makarska története néhány mondatbanNaplemente Makarska Horvátország - Makarska Olcsó Szállás Ajánlatok

 

A történészek szerint a mai város területén már a történelem előtti időkben volt település. A 4. század elején a rómaiak által létrehozott Inaronia elnevezésű város állt itt. Ezeknek az időknek számtalan maradványát tárták fel a városközpontban végzett ásatások alkalmával. A salonai zsinat határozata alapján 553 -ban itt alapították meg a Mucurum püspükséget. A 7. században a tengerparton a Cetina és Neretva folyók közötti területen horvát törzsek telepedtek le. A 13. században a város Dalmácia nagy részével együtt velencei fennhatóság alá került. A város mai neve Makarska egy 1502 -ből származó török okmányban szerepel először, mint a Tengermelléki török területek székhelye. A törökök a velencei támadásokkal szembeni védekezés céljából a 16. században három védőtornyot építettek. Makarska már az 1572 -ben, G.F.Camozio térképkészítő által szerkesztett térképén szerepelt. A térképen jól megfigyelhető a Szent Péter félszigeten álló Szent Péter templom, a ferencesek által felépített kolostor, a Szűz Mária templom a hozzá tartozó épületekkel, valamint az egykori város falai.

 

Makarska Szállás Ajánlatok: +/- 820 Olcsó Szállás!

 

A horvát nemesség 1646 -ban elismerte a velencei fennhatóságot, így a város egészen 1687 -ig a velencei Köztársasághoz tartozott. Miután a köztársaság megszűnt, Makarska először osztrák, később francia uralom alá került. 1813 -tól a Habsburg Birodalom része volt. A 19. században a horvát nemzeti mozgalom igyekezetének eredményeképpen a horvát lett a hivatalos nyelv. Dalmácia egész területe horvát igazgatás alá került. Ez az esemény 1865 október 24.-én történt. Azóta ezt a napot, mint a város napját ünneplik.

 

Tengerpart, Szállások Makarska Horvátország

 

Makarska napjainkban Európa-szerte rendkívül népszerű turistacélpont. A lenyűgöző Biokovo-hegy közelsége, a csodálatos óváros, a mediterrán életstílus és a fantasztikus fehér horvát tengerpart nagy tömegeket vonzzanak. Makarska strandjai kavicsosak és vizük csodálatosan kék. A strandok jól felszereltek. Az árnyékos fenyőerdőkben kellemes a hűsölés, pihenés a fürdőzés és sütkérezés után. Makarska strandjainak természetes környezete, természeti szépsége nagy odafigyeléssel óvott.

 

 

 

Makarska város látnivalói, nevezetességei

 

 • Malakológiai múzeum: a 17. században felújított ferences kolostorban található. A világ egyik leggazdagabb kagylómúzeuma. Az Adriai-tengerből és más tengerekből származó kagylók és csigák száma körülbelül 3 ezer. A múzeumban növénygyűjtemény is látható, amely a Biokovo-hegységben élő növényeket mutatja be.
  A múzeum gyűjteményein kívül a ferences kolostor is megtekintésre érdemes látványosság.
 • Szent Márk Székesegyház: 1766 -ban épült, két oldalhajója is van. A székesegyház mellett látható az Andrija Kačić Miošić szerzetes tiszteletére felállított szobor, aki egy személyben népszerű horvát író is. A szobrot a híres horvát szobrász, Ivan Rendić alkotta. A téren található az 1755 -ben épített velencei ivókút.
 • Városi múzeum: a Tonoli barokk palota épületében működik. A múzeum gyűjteménye mintegy 2700 tárgyból áll. Ezek elsősorban Makarska és környékének történetével kapcsolatos rajzok, írások, képek és fotók.
 • Vepric: egy szentély, amelyet dr.Juraj Carić püspök alapított 1908 -ban és aki halála után ide temettette magát. A természetes barlang Makarska nyugati részén található. A barlangot körülvevő táj, a dombok és patakok által alkotott természeti kép nagyban hasonlít Lourdesre, a francia szentélyre, ahol a legenda szerint 1858 -ban Szűz Mária 18 alkalommal is megjelent. Emiatt Vepric is a zarándokok által sűrűn látogatott szentéllyé vált.
 • Szent Péter templom: a 14. században épült. A velenceiek a 17. században barokk stílusú templommá építették újjá. 1962 -ben egy földrengés hatására súlyosan megrongálódott, majd 1992 -re újjáépítették.
 • Antun Gojak Galéria: a város régi iskolájában kapott helyett. Marin Gojak a híres festő testvére 132 képet
  és 201 grafikai alkotást adott ajándékba Makarskának. Ez a gyűjtemény lett a galéria alapja. A galériát magánszemélyek támogatják, mára a gyűjtemény már 400 műre bővült.
 • Kotisina botanikus kert: amelyben rengeteg őshonos növényfajt ismerhetnek meg a látogatók.
 • Biokovo hegy: Dalmácia legnagyobb területű és egyben Horvátország harmadik legmagasabb hegye. Legmagasabb hegycsúcsa a Sveti Jure, magassága 1762 méter. A hegy második legmagasabb csúcsa a Vosac, amely 1425 méterrel emelkedik az Adriai-tenger szintje fölé. A Biokovón kétféle klíma uralkodik, a mediterrán és a kontinentális. Ennek köszönhetően változatos növény- és különleges állatvilága van. A hegyről napsütésben lenyűgöző kilátás nyílik az összes dalmát szigetre. Jól láthatók Dalmácia partjai és Makarska városa is, kicsi öbleivel és aprócska, hangulatos házaival. A természeti szépsége mellett csodálatosak a Biokovón található apró, ősi települések és a régi erődítmények maradványai.

 

 

Makarska Szállás: 3 Kiemelt Szálláshely Makarskán

 

Hotel Meteor**** Makarska Szállás  Hotel Luxury Rooms Villa Jadranka**** - Makarska Szállás  Hotel Park Makarska**** Makarska Szállás

 

Makarska Szállás Ajánlatok: +/- 820 Olcsó Szállás!

Tekintse meg további olcsó szállás ajánlatainkat Horvátországban és a Horvát tengerpart mentén!