Bécs

Bécs

Képek, Szálláshelyek és Kiemelt látnivalók

Bécs városkép

 

Ausztria fővárosa Bécs, az ország északkeleti részében terül el. A város nyugati részénél húzódik a Bécsi-erdő, amely valójában az osztrák Alpok vonulatához tartozik. Az osztrák fővárost ugyanúgy mint Budapestet, a Duna két részre szeli. Bécs és Budapest között a gépjárművel megtehető útvonal hossza meghaladja a 240 kilométert. Ez az útszakasz átlagosan 2 óra 15 perc autózást vesz igénybe.

 

Bécs már hosszú idők óta az opera és a klasszikus zenei műfaj centruma ként ismert. A városban már a korábbi évszázadoktól számítva több zeneszerző is megfordult, azaz itt lakott és itt komponálta nevezetes műveit. Egyes zeneszerzők művei, mint például: Johann Strauss, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert és Joseph Haydn, világhírű népszerűségre tettek szert. 1842 -ben Bécsben alapították meg a világ egyik legismertebb, valamint Európa legjobb klasszikus zenekarát a Bécsi Filharmonikusokat. Ennek köszönhetően nagyon sok műfajkedvelő látogat el minden évben, akár többször is a városba.

 

Bécs több mint 830 kiváló minősítésű szállodájába várja kedves látogatóit »

 

 

Bécs megtekintése fiákeren ülveVárosnézés fiákeren

Bécsben a fiákeren való közlekedés már az 1800 -as években nagy népszerűségnek örvendett. 1860 és 1900 között már több mint 1000 fiáker közlekedett a városban. Manapság ez már inkább egy bécsi látványosságnak számít, mint sem közlekedési eszköznek. Fiákerek
a város különböző pontjaiból indulnak. A Bécsbe látogató turisták
nagy része szívesen nézi meg a belvárost kocsikázva, vagyis egy két lóval vontatott fiákeren ülve. A turisták nem mindennapi, felejthetetlen élményre várnak, amit garantáltan meg is kapnak.

 

 

Práter vidámpark BécsPráter vidámpark

A bécsi Práter vidámpark a gyermekes családok egyik legkedveltebb szórakozóhelye. A gyermekek és a fiatalabb generáció részére készült attrakciók mellett, a felnőtteknek is van miből válogatniuk.
A park egész területén több, mint 250 attrakció nyújt lehetőséget egy élményekben gazdag kikapcsolódáshoz. Az egyik nagy kedvenc az Óriáskerék, amely több mint 64 méter magasba viszi fel a vendégeit. Aki szeretné a legcsodásabb Bécsre nyíló panorámát megtekinteni, annak mindenképpen az Óriáskerék a megoldás. A magasságot kedvelők másik nagy kedvence a maga 117 méterével a világ legmagasabb láncos körhintája, a Práter torony. Az óránként 60 kilométeres sebességgel haladó körhinta, az adrenalin szintünket pillanatokon belül a felhőkig tudja repíteni. A Práter egyik legújabb attrakciója a Madame Tussauds viaszbábu múzeum. Ezenkívül a parkban számtalan gyorsasági hullámvasút és egyéb szórakoztató létesítmény várja a vendégeket. Egy kellemes, családi kirándulás keretében kétségtelenül kihagyhatatlan a vidámparkba is ellátogatni. » Kedvezményes szállások a Práter vidámpark környékén

 

 

Madame TussaudsMadame Tussauds

Amszterdam, Berlin és Prága után már Bécsben is megépült a hírességek viaszból készült hasonmásainak múzeuma, a Madame Tussauds. A Práter vidámpark területén található múzeumban a viaszbábuk az eredeti nagyságban láthatók, hogy ezzel is növeljék az élethűség hatását. A múzeum 8 témakörben mutatja be a sztárokat, hírességeket. A film, zene és sport sztárjai mellett politikusok, művészek és történelmi hírességek hasonmásait tekinthetjük meg. Egy közös kép nagy kedvencével mint például: Freddie Mercury -val, Marilyn Monroe -val, Will Smith -el, vagy esetleg Sisi császárné -val sokak álma lehetett vagy még talán ma is az. Ez az álom most a viaszbáb múzeumban könnyen megvalósítható. A múzeumi belépőjegyek ára gyerekeknek 14 éves korig 15,50 € és 15 éves kortól felfelé pedig 19,50 €. A jegyek online vásárlása esetén 30 % árkedvezményben lehet részük.

 

Bécs képekben

Néhány csodás kép az osztrák fővárosról


[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Bécs képekben”]

 

Bécs akciós szállásainak kínálata  » MEGNÉZEM